Takaisin artikkeliin "Aineen ja hengen rajalla"
Henkinen valokuva mahdollistuu mitä ilmeisemmin praanan avulla(chi-, ki-energia, bioenergia, elämänvoima). Tällaiset valokuvat ovat lähes aina odottamattomia sattumalöydöksiä. Henkisiä valokuvia on lukemattomia.

Jotta henkinen valokuva voisi tulla ilmi, niin periaatteessa tarvitaan praanaa luovuttava eli mediumistinen henkilö. Praana on Luojan elämänenergiaa, mikä synnyttää ja ylläpitää elämää. Kukaan ei tiedä, mikä on praanan olemus. Jotkut selvänäkijät näkevät praanavirtauksia.

Varsinkin kasvit ja näin luonto pursuaa ylimääräistä praanaa, minkä jokainen huomaa virkistymisenä luonnossa. Praanaa voi siirtyä myös ihmisestä toiseen. Esimerkiksi toisen läsnäolossa voi huomata virkistyvänsä, joskus päinvastoin, vaikka ei puhuta tai olla suorassa kosketuksessa.

Kaikki ihmiset ovat mediumistisia, mutta meediolla voi olla kyky erittää ylimääräistä praanaa niin paljon, että monenlaisia rajatietoon liittyviä ilmiöitä voi syntyä, joskus näkyvän ektoplasman muodossa. Ektoplasmaan liittyvät tutkimukset ja valokuvat muodostavatkin henkisissä valokuvissa aivan erityisen osa-alueen niiden fyysisyyden vuoksi.

Ektoplasmaan liittyviä ilmiötä on tutkittu lukuisia kertoja myös tieteellisissä koeolosuhteissa eli asian todellisuus on näytetty toteen lukemattomia kertoja. Jokainen joka lukee E. Mattiesenin tuhat sivuisen kirjan "Das persönliche Uberleben des Todes" I-III (vuonna 1936) tulee jo näin vakuuttuneeksi ektoplasmasta ja taustalla olevasta henkisestä rinnakkaistodellisuudesta.

Ektoplasma näkyy tavallisesti sumumaisena tai verkkomaisena ja siitä voi muotoutua esimerkiksi esineitä ja hahmoja. Lopuksi lähes aina ektoplasma palautuu meedioon. Joskus on tullut näkyviin ja kuvattavaksi olentoja tai hahmoja henkisestä rinnakkaistodellisuudesta. Näissä tutkimuksissa miesmeedio on alasti, transsissa ja tietämätön, mitä ympärillä tapahtuu eli meedio itse ei voi vaikuttaa tapahtumiin.

Henkisiä valokuvia


1. Puun tyveen tulee erikoinen valoilmiö, aivan kuin hahmo.


2. Vortex. Helena Rörich mainitsee kirjassaan, että Vortex (energiapyörre) ilmenee erityisesti nuorten yhteydessä. Jotkut selvänäkijät pystyvät havaitsemaan ja piirtämään niitä.


3. Entinen naapuri, muutama vuosi aikaisemmin edesmennyt, ilmestyi yllättäen omaisensa ottamaan valokuvaan, nähtävissä moottoripyörän takana. Valokuvassa on erikoista myös sairaalapuku. Tämän kanssa henkilöstä ei ole koskaan otettu valokuvaa.


4. Samassa filmirullassa kuvan alaosaan tulivat saman edesmenneen henkilön kädet. Kädet kuvaavat tiettyä elämänvaihetta ja siihen liittynyttä tapaturmaa. Tällaista käsikuvaa ei ole otettu missään elämänvaiheessa.

  
5. Vortex

6. Sieluko?7. Energiatapahtuma "kolmion sisällä"


8. Valoilmiö


9. Luonnon ihme


10. Enkelin läsnäolo


11. Energiapallo. Riita Wahlström

12. Enkeli/valoilmiö 13. Luonnonhenki? Riitta Wahlström14. Henkilön ja seinäkellon väliin tulee hyvin erikoinen esine, jolla ei ole vastinetta maallisessa todellisuudessa.


15. Jeesuksen kasvot kasvin juuressa. Copyright ja tarkempi kuvateksti http://www.thisislocallondon.co.uk/news/topstories/display.var.755173.0.divine_vegetation_in_tutors_garden.php
16. Yllätyslöytö valokuvaan Roomassa

(c) Arjo HeinsolaKuvateksti. Vuosikymmeniä vanhassa valokuvassa näkyy selvä Vortex.Valo-orbeja lastenjuhlissa.PeikkohahmoM. Vikman. Valokuvalöydös on mahdollisesti aineellistunutta praanaa.
Takaisin artikkeliin "Aineen ja hengen rajalla"